Gefilmd

Spectaculaire politieachtervolging in Maastricht oogst lof

30 juli 2021 20:58
Beeld © Dumpert

Beelden van een spectaculaire politieachtervolging en aanhouding gisteravond in Maastricht gaan rond op sociale media en worden volop bekeken. De betrokken agenten oogsten lof van de internationale politievereniging IPA.

Het werd allemaal gefilmd vanuit een appartementencomplex aan de straat, van waaruit alles prima te zien was: vier politieauto's achtervolgen een scooter met daarop twee personen.

Een rennende agent weet de rijdende scooter bij te halen en omver te trekken, maar daarmee blijken de twee nog niet te zijn ingerekend:

Gestolen scooter

Een woordvoerder van de politie legt aan de regionale krant De Limburger uit wat er aan de hand was: surveillerende agenten wilden de scooter staande houden omdat ze vonden dat de bestuurder er wel wat jong uitzag. Maar vervolgens gaf de bestuurder juist gas en ging ervandoor, waarna de achtervolging begon die uiteindelijk resulteerde in twee aanhoudingen.

De bestuurder bleek inderdaad te jong en de scooter was bovendien gestolen en voorzien van een vervalst kenteken. De jongens hebben een nacht in de cel gezeten en zijn overgedragen aan hun ouders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Automobilist ontsnapt aan politie na wilde achtervolging A58

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore