Verwilderd maar gezond

Lapjeskat Loesje na 11 jaar weer terug bij baasje

30 juli 2021 17:47 Aangepast: 30 juli 2021 18:08
Eric en Loesje Beeld © Stichting Hokazo

Waar ze de afgelopen 11 jaar uithing, weet niemand, maar nu is lapjeskat Loesje weer bij haar baasje Eric. Vrijwilligers van dierenasiel Hokazo konden een hartverwarmend succes bijschrijven met de vondst van een zwerfkat in het Brabantse Nistelrode.

Het diertje was behoorlijk gehavend en verwilderd toen ze door de dierenambulance werd gevangen. Haar vacht was vervilt, haar huid zat vol wondjes en haar rechteroog was beschadigd. Het duidt erop dat het diertje al langer in het wild had moeten overleven.

Niet veel hoop

De medewerkers van het dierenasiel hadden niet veel hoop toen ze keken of de lapjeskat een chip had die zou kunnen worden uitgelezen. "Veel katten zijn niet eens gechipt en als ze dat wel zijn, vergeten mensen bij een verhuizing om hun contactgegevens te laten aanpassen", laat het asiel weten. 

Maar dit diertje bleek er wel één te hebben en de adresgegevens bleken ook nog eens up-to-date. Des te bijzonderder als je bedenkt dat deze poes al in 2009 als vermist was opgegeven. Eigenaar Eric uit Oss, die de poes met de naam Loesje al in 2004 uit het asiel meenam, was dolgelukkig toen hij werd gebeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotioneel weerzien: kat na lange reis herenigd met gevlucht gezin

Hij heeft de inmiddels stokoude Loesje mee naar huis genomen voor hopelijk nog een paar goede jaren. Volgens de dierenarts kan de kat met voldoende rust en goede voeding in ieder geval helemaal opknappen.    

Bekijk ook: Waar is mijn poes?

Dat katten wel eens weglopen is natuurlijk niet zo verrassend, maar de Limburgse kat Pepper maakte het in 2017 wel heel bont. Hij werd na een half jaar teruggevonden in Oostenrijk, ruim 1000 km van huis. Wat maakt huisdieren zo reislustig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore