Verdacht van doodslag

Nabestaanden vragen nieuw onderzoek naar trucker die ook agent doodreed

29 juli 2021 23:01 Aangepast: 29 juli 2021 23:19
Politieagenten vormden 16 juli een erehaag voor hun omgekomen collega. Beeld © ANP

De nabestaanden van een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis die vorig jaar juli door een vrachtwagenchauffeur werd doodgereden, willen dat het onderzoek van justitie naar de zaak wordt heropend. De chauffeur was ook betrokken bij het fatale ongeluk van de 47-jarige motoragent Arno eerder deze maand.

De trucker is een 47-jarige inwoner van het Zuid-Hollandse Melissant. Hij zit vast omdat hij wordt verdacht van doodslag op motoragent Arno op 7 juli.  

Drie ongelukken

 De trucker reed de motoragent aan op de Waalhavenweg in Rotterdam, waarna de agent aan zijn verwondingen overleed. De vrachtwagenchauffeur reed door na de aanrijding.

In 2015 was de trucker ook al betrokken bij een ongeval, waardoor een andere politieagent gewond raakte. De 79-jarige vrouw uit Hellvoetsluis kwam in juli vorig jaar om het leven nadat ze was aangereden bij Rockanje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van doodrijden motoragent Arno blijft langer vast

Onvoldoende bewijs

De echtgenoot van de omgekomen vrouw heeft advocaat  Van Ardenne in de arm genomen. De advocaat stelt dat dat het Openbaar Ministerie (OM) in de zaak van de omgekomen vrouw niet tot vervolging van de vrachtwagenchauffeur was overgegaan vanwege onvoldoende bewijs voor strafbare feiten.

De advocaat bekijkt nu welke mogelijkheden er zijn om die zaak heropend te krijgen. "Er zou voor de drie ongevallen gekeken kunnen worden of er op essentiële punten overeenkomsten waren", aldus Van Ardenne.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie evalueert aanpak van vrachtwagenchauffeur die agent Arno doodreed

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore