Wel of niet langer vast?

Verdachte (14) van mishandeling Frédérique morgen voorgeleid

29 juli 2021 15:51 Aangepast: 29 juli 2021 16:08
Frédérique werd in elkaar geslagen.

De 14-jarige jongen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling van de 14-jarige Frédérique in Amstelveen wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of de verdachte langer vast moet blijven zitten.

Frédérique werd deze week zwaar mishandeld omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was. "Ze is compleet de tering ingeslagen", vertelde haar vader. Ze hield er een gebroken kaak, neus en tanden aan over.

Maximaal 3 dagen vasthouden

De verdachte werd afgelopen dinsdag aangehouden en zit vast. Een arrestant mag door de politie maximaal drie dagen worden vastgehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder Frédérique: 'Mishandeling legt pijnpunt in de samenleving bloot'

De rechter-commissaris kan daarna de hechtenis met maximaal twee weken verlengen, de verdachte in vrijheid stellen of vrijlaten onder voorwaarden, zoals het moeten dragen van een enkelband.

De termijnen om vast te zitten zijn voor minderjarigen hetzelfde, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Maar de rechter-commissaris kan er wel rekening mee houden dat het om een minderjarige gaat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwaar mishandelde Frédérique overladen met pakketjes

De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld gaat. Frédérique moest na de mishandeling behandeld worden in het ziekenhuis. Inmiddels is ze thuis aan het herstellen.

Frédérique en haar vader hebben gisteren samen aangifte gedaan, laat een woordvoerder van haar vader weten.

Vader Paul Brink liet gisteren via een bericht op LinkedIn al weten dat de familie hoopt dat de verdachte en eventuele volgende arrestanten 'snel weer worden herenigd met de liefde van hun naasten en weer tolerant worden opgenomen in het Amstelveen wat altijd al bekend staat om haar diversiteit en verdraagzaamheid'.

Bekijk ook: 'Ze lag te bibberen op de grond'

Vader Paul Brink deelde gisteren het verhaal over Frédérique bij Humberto.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore