Ga naar de inhoud
In elkaar geslagen

Moeder Frédérique: 'Mishandeling legt pijnpunt in de samenleving bloot'

De speeltuin waar de mishandeling plaatsvond en de verwondingen van Frédérique Beeld © Google / Privéfoto

De mishandeling van de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen staat niet op zich, maar 'legt een pijnpunt in de samenleving bloot'. Dat schrijft haar moeder op haar Facebookpagina. Frédérique werd deze week zwaar mishandeld omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was.

"Ik hoop dat Frédérique zich gesteund voelt en hierdoor nóg krachtiger wordt", schrijft haar moeder. "Ze is een kanjer en ik ben onvoorstelbaar trots op haar."

De tiener werd in elkaar geslagen in een speeltuintje in haar woonplaats Amstelveen. Een jongen kwam naar haar toe en vroeg 'ben je een jongen of een meisje?'. Dat weigerde Frédérique te zeggen. Ze zei: "Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt." Daarna volgden harde klappen. 

Een 14-jarige jongen uit Amstelveen werd dinsdag aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Hij zit nog vast, meldde de politie vanochtend.

Tienduizenden kaarten

Vanwege haar zware verwondingen werd Frédérique in het AMC behandeld. Ze heeft een gebroken neus, gebroken tanden en heel veel kneuzingen. De mishandeling maakte veel los: talloze mensen spraken hun steun uit aan Fréderique. Na een oproep van Radio 538 zijn er al meer dan 30.000 kaarten gestuurd. Ook wordt de tiener overladen met bloemen en pakketjes.

Zwaar
Lees ook:
Zwaar mishandelde Frédérique overladen met pakketjes

De ouders van Frédérique gebruiken de woorden 'mijn dochter', 'haar', 'ze' en 'zij' om naar Fréderique te verwijzen. RTL Nieuws gebruikt daarom dezelfde voornaamwoorden.