Bloemen, kaarten en ballonnen

Zwaar mishandelde Frédérique overladen met pakketjes

28 juli 2021 23:25 Aangepast: 29 juli 2021 11:50
Frédérique wordt bedolven onder pakjes en kaarten. Beeld © Privécollectie Paul Brink.

Grote bossen bloemen, ingepakte dozen, ballonnen en kaarten. Mensen sturen massaal pakketjes en brieven naar de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen. "Frédérique is tot tranen toe geroerd en vindt het hartverwarmend", zegt vader Paul Brink.

Frédérique werd deze week zwaar mishandeld omdat ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje was. "Ze is compleet de tering ingeslagen", vertelde haar vader. Ze hield er een gebroken kaak, neus en tanden aan over.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frédérique (14) 'heeft pijn, maar is niet boos': mishandeling maakt veel los

Inmiddels is ze thuis aan het herstellen en is er een 14-jarige verdachte opgepakt. Het onderzoek is ondertussen in volle gang en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

De mishandeling zorgde voor geschokte reacties en Radio 538 deed een oproep om massaal kaarten te sturen naar het slachtoffer. Daaraan is dus gehoor gegeven: volgens de lokale omroep AAN! Amstelveen werden vanmiddag al twaalf kratten met post geleverd.

'Ongelofelijk lief'

Die werden bezorgd bij een zonnestudio die als bezorgadres fungeert. Het zouden niet de laatste kratten zijn, voorspelde de postbezorger. Een familievriend zorgt dat de pakjes bij Frédérique terechtkomen. 

Voor al die pakjes en brieven is de familie erg dankbaar, zegt Frédériques vader. Dat deelde hij eerder vandaag ook al op LinkedIn: "Frédérique heeft 'moeten huilen van dank' vanwege alle kaartjes, bloemen en cadeaus die gisteren al persoonlijk zijn bezorgd en vandaag nog zullen volgen. 'Wat ongelofelijk lief'."

Bekijk ook: 'Ze lag te bibberen op de grond'

Vader Paul Brink deelde gisteren het verhaal over Frédérique bij Humberto.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore