Overgoten met bijtende stof

2-jarig meisje geschopt en geslagen: OM eist twee jaar cel en tbs tegen ex-stiefvader

28 juli 2021 13:33 Aangepast: 28 juli 2021 13:40
Archieffoto Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen een 33-jarige man voor het ernstig mishandelen van zijn stiefdochter. De man heeft het meisje volgens justitie vanaf tweejarige leeftijd geslagen, geschopt, met haar gegooid en haar overgoten met een bijtende vloeistof.

Na het laatste incident kwam het gezin in beeld bij de zorginstanties en bij de politie.

Volgens de verklaring van het meisje werd tegen haar gezegd dat ze haar ogen dicht moest doen, omdat het pijn zou gaan doen. Hierop heeft ze een brandende vloeistof, mogelijk bleek, over haar gezicht voelen lopen. Vervolgens is ze volgens de verklaring onder een kokend hete douche gezet en werd met de douchekop tegen haar hoofd geslagen.

Verbrand gezicht

Op de foto's in de rechtbank was te zoen hoe de helft van het gezicht van het meisje verbrand is. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek ze onder de oude letsels te zitten, waaronder gebroken ribben en een gebroken pols.

De 33-jarige P. zou zijn stiefdochter van januari 2013 tot en met december 2015 hebben mishandeld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kindertelefoon voert vaker gesprekken over huiselijk geweld: 'Zorgwekkend'

P. heeft zijn betrokkenheid ontkend en liet doorschemeren dat alle getuigenverklaringen niet kloppen. Zo verklaarde hij dat zijn stiefdochter en zoon altijd al veel aten, toen justitie voorlegde dat de kinderen tekenen van uithongering vertoonden en zich vol aten nadat ze uit huis geplaatst werden. 

De man, die eerder is veroordeeld voor het bedreigen en mishandelen van ex-partners, staat ook terecht voor het mishandelen van de moeder van het meisje en het bedreigen van een andere ex.

'Laf en weerzinwekkend'

Het OM noemde de mishandelingen van het meisje laf en weerzinwekkend: "Tegen een weerloos kind." Bij de man is onder meer een bipolaire stoornis en manische depressiviteit vastgesteld. Gezien zijn hele voorgeschiedenis en het hoge risico op herhaling wil justitie dat er tbs met voorwaarden opgelegd wordt.

De verdediging heeft vanmiddag om vrijspraak gevraagd. Volgens hen is er een gebrek aan bewijs dat het de man is geweest die het letsel heeft toegebracht. Dat kan ook door de moeder of door een ongeluk zijn gekomen, volgens P.'s advocate. Over twee weken wordt uitspraak gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fors letsel en voortdurend gegil: meldingen huiselijk geweld ernstiger van aard tijdens lockdown

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore