Ga naar de inhoud
In Amstelveen

Politie houdt 14-jarige verdachte aan voor zware mishandeling Frédérique

Frédérique werd in elkaar geslagen.

De politie heeft een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van de 14-jarige Frédérique. Ze werd gisteren in elkaar geslagen toen ze niet wilde zeggen of ze een jongen of meisje is.

Dat meldt de politie op Twitter. De 14-jarige Frédérique zat gisteren met wat vrienden in een speeltuintje in Amstelveen toen een jonge jongen haar lastigviel. "Ben je een jongen of een meisje?", vroeg hij. Toen ze niet wilde antwoorden, sloeg hij haar in elkaar. Ze hield er een gebroken kaak, neus en tanden aan over.

"Ze is compleet de tering ingeslagen", vertelde vader Paul Brink gisteren aan RTL Nieuws. Hij plaatste foto's van de mishandeling op LinkedIn. De vader liet vandaag weten dat Frédérique weer thuis is na een ziekenhuisbezoek. Op dit moment is Frédérique thuis aan het herstellen.

Frédérique
Lees ook:
Frédérique (14) wil geslacht niet prijsgeven en wordt zwaar mishandeld

Het onderzoek is ondertussen in volle gang en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit. Bij de mishandeling zouden vier of vijf verdachten betrokken zijn, vermoedelijk tussen de 11 en 15 jaar oud. "We roepen getuigen en mensen met camerabeelden op zich te melden", meldde de politie vandaag.

Volgens getuigen gaat het om lhbtiq+-gerelateerd geweld. "De aanpak van lhbtiq+-gerelateerd geweld heeft bij ons prioriteit", zei een politiewoordvoerder. 

Frédérique
Lees ook:
Frédérique (14) 'heeft pijn, maar is niet boos': mishandeling maakt veel los

De mishandeling maakte veel los. Op sociale media regende het woedende reacties en de hashtag #Frédérique was trending op Twitter. Politici reageerden geschokt op de mishandeling. 

"Heel veel sterkte Frédérique! En inderdaad: Je mag zijn wie je wilt zijn", twitterde fractievoorzitter van de SP Lilian Marijnissen. "Jemig, wat is dit verschrikkelijk voor Frédérique, haar familie en haar vriendinnen", schreef GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld.

In het interview gebruikt de vader van Frédérique de woorden 'mijn dochter', 'haar', 'ze' en 'zij'. Wij hebben er daarom voor gekozen om dit over te nemen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.