Bij tv-studio's

Peter R. de Vriesstraat in Aalsmeer: 'Voor man die doorging waar anderen stopten'

26 juli 2021 16:42 Aangepast: 26 juli 2021 17:08
Beeld © ANP

De gemeente Aalsmeer vernoemt een straat naar misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De straat krijgt een plek in een nieuwe woonwijk op het terrein van de tv-studio's. Burgemeester Gido Oude Kotte noemt het 'een mooi eerbetoon'.

De Vries werd begin juli neergeschoten in Amsterdam, nadat hij te gast was geweest in een uitzending van RTL Boulevard. Ruim een week later overleed hij.

'Om hem te memoreren'

De gemeente meldt dat het overlijden hard aankwam in Aalsmeer, waar De Vries geboren werd. De gemeente heeft besloten een straat naar hem te vernoemen 'om hem te memoreren' en om 'tegemoet te komen aan de oproep uit de samenleving'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oproep familie: hernoem straat in Amsterdam naar Peter R. de Vries

Op het terrein van de tv-studio's in Aalsmeer wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. In dat bouwproject wordt een straat naar De Vries vernoemd. "Dit is een zeer passende locatie omdat hij zoveel jaren in de tv-wereld heeft gewerkt", schrijft de gemeente. 

'Bijzondere persoonlijkheid'

De Vries bracht tijdens zijn carrière heel wat uren door in de tv-studio's in Aalsmeer, zegt burgemeester Gido Oude Kotte. Hij noemt het 'een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten.'  

Naast Aalsmeer staat ook Amstelveen ervoor open om een straat te vernoemen naar De Vries, werd gisteren bekend. De vermoorde misdaadverslaggever is in Amstelveen opgegroeid en woonde er 23 jaar.

De tegel van Peter R. de Vries in de 'Walk of Fame' in Aalsmeer. De tegel van Peter R. de Vries in de 'Walk of Fame' in Aalsmeer.

In Amsterdam werd eerder al een oproep gedaan om de Lange Leidsedwarsstraat, waar de misdaadverslaggever 6 juli werd neergeschoten, te hernoemen tot Peter R. de Vriesstraat.

Broer Wouter de Vries en advocaat en vriend Peter Schouten zeiden vrijdag bij Humberto het initiatief, dat op Twitter ontstond, volop te steunen. Net als de rest van de familie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore