Gemiddeld 6454 besmettingen

Minder besmettingen, maar weer meer coronapatiënten opgenomen

25 juli 2021 15:59
Een medewerker van de GGD Amsterdam neemt een coronatest af in een testlocatie bij de RAI. Beeld © ANP

Het afgelopen etmaal zijn er 4665 nieuwe besmettingen vastgesteld, dit is ruim de helft minder dan vorige week zondag. Daarnaast zijn de ziekenhuisopnames wel gestegen. Momenteel liggen 533 coronapatiënten in het ziekenhuis, dat zijn er 29 meer dan gisteren.

In de afgelopen week registreerde het RIVM 45.175 positieve testen, dat zijn gemiddeld 6454 besmettingen per dag. Vorige week was het gemiddelde nog 10.032 besmettingen per dag.

Risiconiveau omlaag

Het gaat langzaamaan de goede kant op met de besmettingen, dus kan het risiconiveau op een aantal plekken weer iets omlaag. Meerdere regio's doen komende week waarschijnlijk een stapje terug: ze gaan vermoedelijk van het hoogste niveau (zeer ernstig) naar het een na hoogste niveau (ernstig) als de overheid woensdag de nieuwe kaart van Nederland vaststelt.

Toch ligt het weekgemiddelde nog altijd hoger dan een maand geleden. Toen eind juni de versoepelingen ingingen, lag het aantal positieve testen rond de 600 per dag.

Uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) blijkt dat het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen naar 533 opgenomen patiënten. Dat zijn er 29 meer dan gisteren. Toen lagen er 504 mensen met corona in het ziekenhuis, 27 meer dan vrijdag. 

In totaal zijn er vandaag 87 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Van hen moesten er 16 naar de ic, en 71 kwamen op een verpleegafdeling terecht. 

134 patiënten op IC

De meeste coronapatiënten liggen op de verpleegafdeling, namelijk 399 mensen. Dat zijn er 11 meer dan een dag eerder. Op de intensive care liggen 134 patiënten met corona, 18 meer dan gisteren.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Eerste risiconiveaus kunnen omlaag na daling besmettingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore