Straten blank

Wateroverlast in westen van Noord-Brabant en oosten van Zeeland

24 juli 2021 22:47 Aangepast: 24 juli 2021 22:56
Archieffoto Beeld © Gerard Boukes

Regenbuien zorgen in West-Brabant en Zeeland voor veel overlast. Bij de veiligheidsregio's Midden- en West-Brabant en Zeeland zijn meerdere meldingen binnengekomen over straten die blank staan en ondergelopen kelders, melden de veiligheidsregio's.

Vooral in de gemeente Steenbergen, ten noorden van Bergen op Zoom in Noord-Brabant, is veel regen gevallen. Ook in het dorpje Kruisland bij Roosendaal viel veel water.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zware regen- en onweersbuien zorgen opnieuw voor overstromingen in België

Wateroverlast

"Wij verzoeken u Kruisland te mijden aangezien een aantal straten onbegaanbaar is geworden door extreme regenval. De hulpdiensten zijn ter plaatse om te helpen met de wateroverlast", twittert BOA gemeente Steenbergen.

Ook in Zeeland is op een aantal plekken, in de buurt van Noord-Brabant, veel regen gevallen. Zo is op videobeelden te zien dat het water in Oud-Vossemeer boven de wielen van auto's uitkomt. De Veiligheidsregio Zeeland zegt dat er 25 meldingen zijn binnengekomen, allemaal uit de gemeente Tholen. De brandweer heeft geholpen bij het wegpompen van het water.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getroffen huishoudens Limburg krijgen 1000 euro van Giro 777

Overstromingen België

Ook België heeft te maken met wateroverlast door zware onweersbuien. Daar is de situatie ernstiger dan in Brabant. In Dinant in de provincie Namen staan straten blank, melden Belgische media.

Op sociale media zijn beelden waarop door het water meegesleurde auto's te zien zijn. In de provincie Namen staan meerdere wegen blank.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore