In verschillende landen

Veel vakantiefiles op Europese wegen richting het zuiden

24 juli 2021 16:13 Aangepast: 24 juli 2021 16:17
Archieffoto Beeld © ANP

Op diverse Europese snelwegen stonden vandaag lange vakantiefiles, vooral van noord naar zuid. Dat zegt de ANWB. In meerdere landen is het druk op de weg, vooral in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

In Frankrijk was de grootste drukte. Hier stond op het hoogtepunt in totaal zo'n 1000 kilometer file, zegt een woordvoerder van de ANWB. In de loop van de middag werden de vertragingen wat minder. Het verkeer liep vooral vast op het zuidelijke deel van de Autoroute du Soleil (tussen Lyon en Marseille) en op de wegen vanuit het noorden naar Bordeaux en Spanje.

Duitse grens

In Duitsland waren er onder meer files tussen Hannover en Hamburg en bij München en Neurenberg. Ook aan de Duitse grens was het druk. De A61 was in de buurt van Keulen nog altijd afgesloten vanwege de schade die door de overstromingen is ontstaan. Dat gaf meer drukte op andere wegen. Ook in Duitsland werd het halverwege de middag minder druk.

In Oostenrijk liep het verkeer op de A10 van het noordelijke Salzburg naar het zuidelijke Villach uren vertraging op. In Zwitserland was het eveneens erg druk op onder meer de A2 richting Italië.

Franse wegen

Volgend weekend wordt ook weer veel drukte verwacht op de Franse wegen. In dat weekend gaan de Fransen massaal op vakantie. 31 juli wordt een 'zwarte zaterdag' met heel veel vertragingen, zegt de woordvoerder van de ANWB.

Waar dit weekend de ergste problemen op de weg worden verwacht, zie je op de kaart in het onderstaande artikel:

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk de kaart:

Op naar het zuiden? Op deze plekken sta je uren in de file

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore