Ga naar de inhoud
Ballon achter het stuur

Automobilist (21) aangehouden na levensgevaarlijke lachgasrit, reed 170 km/u

Archieffoto, ter illustratie. Beeld © ANP

Een 21-jarige man uit Zeist is gisteravond aangehouden na een levensgevaarlijke rit op de A27. De man reed onder invloed van lachgas, maar passeerde daarbij een politieagent die in een onopvallende auto reed.

Die politieagent zag in zijn spiegel dat er een auto met hoge snelheid naderde, schrijft de politie. "De bestuurder seinde met zijn grote lichten, vermoedelijk omdat hij erlangs wilde. De agent ging opzij en werd direct ingehaald door de auto. Hij zag dat er twee mannen in de auto zaten met beiden een ballon aan hun lippen."

De lachgasrijder reed in volle vaart verder, op sommige momenten zo'n 170 kilometer per uur. Daarbij haalde hij verschillende keren in via de vluchtstrook.

Net op tijd uitgeweken

Ook negeerde de automobilist een rood kruis, en week maar net op tijd uit voor de pijlwagen op de afgesloten rijbaan. Daardoor moesten andere weggebruikers hard op de rem, aldus de politie.

Kort daarna werd de bestuurder bij het Brabantse Oosterhout aan de kant gezet door de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een speekseltest moest ondergaan om te zien of hij drugs had gebruikt. De man is later op de avond vrijgelaten en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Bekijk ook: plankgas op lachgas

03:08
Wat is het effect van lachgas achter het stuur? Verslaggever Gerben Kamphorst probeert het uit.