Ga naar de inhoud
Bekijk de kaart

Op naar het zuiden? Op deze plekken sta je uren in de file

Beeld © RTL Nieuws / ANP

Als je met de auto op vakantie gaat, moet je dit weekend rekening houden met veel files in heel Europa. Vooral morgen is het behoorlijk druk op de Europese wegen, doordat in veel landen de zomervakantie begint. In Nederland wordt het vanmiddag al druk.

Dat voorspelt de ANWB. Vanmiddag ontstaat er waarschijnlijk zo'n 500 kilometer file, vooral op de wegen in het midden, oosten en zuiden van het land. 

De grootste problemen in Nederland zijn bij de Afsluitdijk en de A1 tussen de Duitse grens en Oldenzaal. Die wegen zijn afgesloten vanwege werkzaamheden.

Vier uur langer onderweg naar Zuid-Frankrijk

Maar de grootste files staan in het buitenland, verwacht de ANWB. Door de coronapandemie gaan veel mensen met de auto op vakantie. Op verschillende plekken krijgen zij met problemen te maken.

De overstromingen van vorige week kunnen nog voor oponthoud zorgen in Oost-België en in Duitsland tussen Keulen en Koblenz, waar veel wegen nog onbegaanbaar zijn.

Op
Lees ook:
Op vakantie? Dit zijn de regels per land

Verder staan er met name in Frankrijk en rond Italië flinke files. Reizigers naar Zuid-Frankrijk zijn morgen naar verwachting drie tot vier uur langer onderweg.

Bekijk de kaart

Op deze kaart zie je de plekken waar de ANWB de grootste problemen verwacht. Druk op de routes om te zien wat er aan de hand is.