Wisselvallig zomerweer

Korte broek in de kast, paraplu eruit: het is gedaan met het zomerweer

23 juli 2021 10:11 Aangepast: 23 juli 2021 11:46
Strandgangers in Kijkduin. Beeld © ANP

Door de straten flaneren in zomerse kleding en drankjes drinken in de zon: wie daarvan wil genieten, moet dat vandaag doen en dan met name in het zuiden. Vanaf morgen is het gedaan met het droge weer.

De zon komt vandaag nog wel tevoorschijn, vooral in het zuiden van het land. En ja, ook daarna zal de zon zich nog wel eens laten zien, zegt meteoroloog van Buienradar Magdel Erasmus. Dit hele weekend blijft het zelfs zomers warm.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zomers warm weekend op komst, maar wel buien en onweer

Maar vanaf morgenmiddag is het gedaan met het stabiele zomerweer. Er komt een langdurige periode van wisselvallig weer aan en het wordt een komen en gaan van regen- en onweersbuien, te beginnen in Limburg. 

"Vanuit het zuiden trekken morgenmiddag regen- en onweersbuien het land binnen, maar het wordt niet zoveel als vorige week. Het gaat om enkele millimeters."

Dat houdt zondag niet op. "De buien trekken over het hele land en het lijkt tot zeker volgend weekend wisselvallig te blijven."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Dat is overigens niet ongebruikelijk in deze periode van het jaar, zegt ze. "In de zomer hebben we vaker regen- en onweersbuien." Gepaard met die regenbuien daalt de komende week ook de temperatuur: het wordt zo'n 20 graden. 

Wanneer er dan weer een zonnigere periode aanbreekt, is nu nog niet te voorspellen, zegt Erasmus. De komende week moeten we het even doen met regenwater en onweersbuien en soms wat zon. Of we de opblaaszwembadjes dan maar beter naar binnen kunnen halen? "Nou, misschien kun je af en toe even tussendoor zwemmen." 

Bekijk ook: Buiten en verrast door onweer? Dit is wat je wel en vooral niet moet doen

Onweersbuien lijken soms uit het niets te komen. Maar wat moet je doen als je buiten wordt verrast door onweer? En hoe weet je hoe ver de bliksem van je verwijderd is? Wij leggen het uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore