Slachtoffer 27-jarige Carlo

Openbaar Ministerie begint onderzoek naar fatale mishandeling Carlo op Mallorca

22 juli 2021 15:39 Aangepast: 22 juli 2021 16:05
Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland gaat een onderzoek opstarten naar de fatale mishandeling van de Nederlandse Carlo (27) op Mallorca. De Spaanse justitie verdenkt een groep Nederlanders van de mishandeling.

Het OM zegt dit onderzoek te doen 'op basis van informatie' die bij het OM is binnengekomen. Omdat de betrokkenen Nederlanders zijn, meent het OM dat er genoeg rechtsgrond is voor een onderzoek. Of dat ook betekent dat de verdachten hier vervolgd worden in plaats van in Spanje, zoals ze zelf graag willen, kan het OM nog niet zeggen. Dat is afhankelijk van het rechtshulpverzoek van Spanje.

Ernstig

Wel zegt het OM dat het 'niet naar ieder voorval in het buitenland' onderzoek doet. "Maar we vinden de zaak dusdanig ernstig dat we er zelf ook mee aan de slag gaan."

Uit het onderzoek moet blijken wie er bij de mishandeling betrokken waren, en het OM zal mogelijk ook verdachten aanmerken. "Het kan zijn dat informatie aan Spanje wordt overgedragen, of Spaanse informatie naar ons komt en wij er verder mee gaan. Het is te vroeg om dat te zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Spanje bepaalt of verdachten fatale mishandeling Mallorca hier berecht mogen worden'

Welke informatie bij het OM is binnengekomen, wil het niet zeggen. Volgens het AD gaat het om een filmpje van de mishandeling dat eerder vandaag op GeenStijl verscheen.

Acht mannen geïdentificeerd

De 27-jarige Carlo uit Waddinxveen werd vorige week op Mallorca schijnbaar uit het niets aangevallen door een groep Nederlandse mannen uit Hilversum en omgeving. Hij overleed zondag. De verdachten zouden tussen de 18 en 20 jaar oud zijn. Gelijk na de mishandeling pakten ze het vliegtuig terug naar Nederland. De Spaanse politie zegt op camerabeelden acht mannen te hebben kunnen identificeren.

De advocaat van een van de verdachten zegt tegen RTL Nieuws nog niet te kunnen reageren op het besluit van het OM.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ooggetuige fatale mishandeling Mallorca: 'Hij werd uit het niets neergeslagen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore