27-jarige Carlo overleden

Verdachte (19) aangehouden in zaak Mallorca

04 augustus 2021 10:49 Aangepast: 04 augustus 2021 13:07
Politieagenten op Playa de Palma, ter illustratie Beeld © Editorial

Er is een verdachte aangehouden van de Nederlandse vriendengroep die betrokken is bij de Mallorca-zaak. De 19-jarige Hilversummer wordt verdacht van tweemaal poging tot doodslag maar is niet verdachte in de dodelijke mishandeling van de 27-jarige Carlo. Bij het uitgaansgeweld op het eiland zijn namelijk veel meer mensen aangevallen dan tot nu toe bekend. Het gaat om twee andere incidenten.

Naar nu blijkt hebben acht anderen aangifte gedaan van geweld tegen de Nederlandse vriendengroep.

Aanvankelijk meldden we op basis van het OM dat hij verdacht werd van de dodelijke mishandeling van Carlo. Uit navraag blijkt dat het niet om de fatale mishandeling van Carlo gaat.

Van zijn bed gelicht

De 19-jarige werd vanochtend van zijn bed gelicht. Hij wordt ervan verdacht dat hij bij twee verschillende geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca twee slachtoffers op en tegen het hoofd heeft geschopt.

De Hilversummer moet zich vrijdag bij de rechter melden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ooggetuige fatale mishandeling Mallorca: 'Hij werd uit het niets neergeslagen'

Dertien jongeren

In de vroege ochtend van 14 juli gingen dertien Nederlandse jongeren voorbijgangers te lijf in een uitgaansgebied van Palma.  Een groepje van vijf slachtoffers raakte gewond. De 27-jarige Carlo werd tegen zijn hoofd geschopt en overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan hersenletsel.

Twaalf mannen uit de groep van dertien waren kort na de geweldplegingen teruggevlogen naar Nederland. De 18-jarige jongen die achtergebleven was om de sleutels van het appartement in te leveren, werd op het vliegveld van Mallorca opgepakt en verhoord, maar later weer vrijgelaten omdat op videobeelden te zien zou zijn dat hij geen grote rol speelde bij de mishandeling.

Het onderzoek werd in eerste instantie door de Spaanse justitie uitgevoerd, maar op 27 juli vroeg Spanje aan het Nederlandse Openbaar Ministerie om het onderzoek over te nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore