Weersverwachting

Zomers warm weekend op komst, maar wel buien en onweer

21 juli 2021 12:52
Vakantie in eigen land in Kijkduin. Beeld © ANP

Na een voor veel mensen aangename week met temperaturen rond de 22 graden, wordt het dit weekend even zomers warm. Maar droog blijft het niet, waarschuwt Buienradar-meteoroloog William Huizinga.

Vandaag wordt het in het binnenland 23 tot 25 graden, maar de komende dagen worden die temperaturen waarschijnlijk niet gehaald, zegt Huizinga. "Het wordt dan een graad of 22. Alsnog heel aangenaam voor de meeste mensen." 

Zomerse temperaturen

Dit weekend draait de wind naar het zuiden, en dat betekent voor een groot deel van het land zomerse temperaturen. Huizinga verwacht zaterdag aan de westkust temperaturen rond de 23/24 graden, in het binnenland 26 of 27 en in het oosten zelfs 28. Wel wordt het door die zuidenwind en de aanvoer van vochtigere lucht ook benauwd.

En het blijft niet droog: er zullen zaterdagmiddag en -avond een aantal pittige regen- en onweersbuien vallen. En ook zondag is er kans op buien. "Het wordt niet grijs, maar typisch Hollands zomerweer: een mengeling van wolken, buien en zon."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Limburg maakt zich op voor nieuwe regen: 'Geen paniek, wel voorzichtigheid'

Datzelfde beeld zien we begin volgende week. Dan wordt het weer een paar graden minder warm, in het grootste deel van het land zo'n 22 tot 23 graden, met wel wat buien. Zoals het er nu naar uitziet wordt het daarna weer droger.

Bekijk ook: Buiten en verrast door onweer? Dit is wat je wel en vooral niet moet doen

Onweersbuien lijken soms uit het niets te komen. Maar wat moet je doen als je buiten wordt verrast door onweer? En hoe weet je hoe ver de bliksem van je verwijderd is? Wij leggen het uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore