In Nederland

'Verdachten dodelijke mishandeling Mallorca meldden zich bij politie'

20 juli 2021 19:47 Aangepast: 20 juli 2021 19:58
Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie. Beeld © ANP

Zeker twee verdachten van de dodelijke mishandeling op Mallorca hebben zichzelf gemeld bij de Nederlandse politie. Dat schrijft De Telegraaf. De mannen worden ervan verdacht dat ze de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen zo zwaar mishandelden, dat hij afgelopen weekend aan zijn verwondingen overleed.

Volgens de krant kan de Nederlandse politie op dit moment niets, omdat er geen rechtshulpverzoek is uit Spanje. De mannen zijn daarom ook niet aangehouden en verhoord. Dat kan wel als er zo'n verzoek komt uit Spanje. De politie op het Spaanse eiland doet op dit moment zelf nog onderzoek.

Een groep van negen Nederlanders viel vorige week dinsdagnacht in Playa de Palma uit het niets een andere groep van vijf Nederlanders aan. Die aanvallende groep komt volgens de NOS uit Hilversum en Bussum. Na de mishandeling verlieten de verdachten hun gehuurde huis spoorslags en namen ze op één na het vliegtuig terug naar Nederland.

Sleutel inleveren

De negende, een 18-jarige jongen, wilde een vliegtuig later nemen, omdat hij de sleutel van de huurwoning nog moest terugbrengen. Hij werd vrijdag op het vliegveld gearresteerd, maar werd een paar dagen later weer vrijgelaten omdat uit beelden zou zijn gebleken dat hij niet heeft deelgenomen aan de mishandeling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ooggetuige fatale mishandeling Mallorca: 'Hij werd uit het niets neergeslagen'

De advocaat van een van de verdachten pleitte er eerder voor dat de zaak in Nederland wordt behandeld, omdat de verdachten 'net meerderjarig' zijn en zowel de verdachten als het slachtoffer uit Nederland komen. De acht worden waarschijnlijk verdacht van doodslag of mishandeling met de dood tot gevolg.

27-jarige Carlo omgekomen

Bij de mishandeling op Mallorca kwam de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen om het leven. Het bedrijf waar hij werkte, zegt met verslagenheid kennis te hebben genomen van het overlijden.

"Wij zijn zeer verdrietig dat we zo afscheid moeten nemen van onze collega die nog vol ambities het leven tegemoet zag. We wensen zijn familie, vriendin en vrienden en verdere dierbaren zeer veel sterkte met het verwerken van dit verdriet."

Er is een condoleanceregister geopend waar nabestaanden een bericht kunnen achterlaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fatale mishandeling Mallorca: nog geen verzoek tot aanhouding verdachten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore