Moeder doet oproep

Verstandelijk beperkt meisje aangereden door wielrenners: 'Peloton reed door'

19 juli 2021 18:45 Aangepast: 19 juli 2021 19:36

De 18-jarige dochter van Chérie uit Berkel en Rodenrijs werd vorige week geschept door een groep wielrenners. De klap was zo groot dat de tiener naar het ziekenhuis moest. De groep wielrenners reed door en liet het meisje gewond achter. Moeder Chérie doet nu een indringende oproep aan de wielrenners om zich te melden. "Mijn dochter heeft een verstandelijke beperking. Vooral mentaal is het zwaar voor haar."

Haar dochter is nog altijd heel erg geschrokken van het ongeluk, zegt moeder Chérie. "De blauwe plekken en kneuzingen gaan wel weer over. Maar de mentale gevolgen, die dreunen nog wel even na."

Barst in haar zelfvertrouwen

Die mentale dreun is extra groot vanwege de verstandelijke beperking van haar dochter, zegt de moeder. Om haar te beschermen wil Chérie haar naam niet noemen. "Ze is net 18 jaar geworden en was zich aan het voorbereiden om zelfstandig meer dingen te ondernemen. Ze stond op het punt om begeleid te gaan wonen."

Het ongeluk zorgt voor een flinke barst in haar zelfvertrouwen, zegt moeder Chérie. "Een flinke duw terug heeft ze gekregen. Daarom hoop ik dat de wielrenners die dit hebben gedaan, zich melden. Voor mijn dochter om het beter te verwerken. Maar ook omdat dat hoort als je zoiets hebt gedaan. Dan zeg je sorry."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drukke dijken dicht voor wielrenners en motoren: 'Jammer, maar zelf naar gemaakt'

Veel pijn

Het ongeluk gebeurde week zaterdag op de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs. "Mijn dochter had na de val direct mijn man gebeld. Ik was zelf aan het werk. Ze vertelde hem dat ze ergens op de grond lag en veel pijn had." 

Gelukkig filmde haar dochter met haar telefoon de plek waar ze lag. "Daardoor kon mijn man de locatie achterhalen. Toen hij bij haar aankwam, hadden al allerlei omstanders zich om haar bekommerd. Dat is ook weer het mooie aan onze samenleving."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitse wielrenner Politt wint twaalfde etappe Tour de France

Klap is groot

"Wij zijn drieënhalf uur in het ziekenhuis geweest. Ze is van achteren aangereden en op haar rug en hoofd gevallen. Ze heeft allemaal schaafwonden. Maar de mentale klap is nog groter. Afgelopen weekend zijn we een stukje gaan fietsen, maar de angst zit er goed in. Bovendien heeft mijn dochter maar een klein inkomen. Haar eigen risico bij de verzekering is er nu ook aan."

De moeder houdt hoop op een goede afloop. "Ik hoop dat de wielrenners zich melden. Zodat mijn dochter dit achter haar kan laten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore