Uitleveringsverzoek

Verdachte (18) fatale mishandeling Nederlander op Mallorca vrijgelaten

19 juli 2021 15:51 Aangepast: 19 juli 2021 15:56
Het nachtleven op Mallorca Beeld © AFP

De politie op het Spaanse eiland Mallorca heeft de Nederlandse politie gevraagd om acht verdachten aan te houden van een fatale mishandeling op het eiland. Daarbij raakten vijf Nederlanders gewond. Een van hen, de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Op Mallorca werd een van de verdachten aangehouden, maar hij is uren na zijn arrestatie weer vrijgelaten.

De mishandeling vond dinsdagnacht plaats op de boulevard van Palma de Mallorca. Volgens de politie raakten twee groepen Nederlanders slaags met elkaar. 

In het gezicht geschopt

Drie mensen raakten lichtgewond, twee anderen werden met zwaardere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen belandde op de intensive care en is gisteren aan zijn verwondingen overleden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ooggetuige fatale mishandeling Mallorca: 'Hij werd uit het niets neergeslagen'

Identiteit is bekend

Via camerabeelden in de buurt zijn negen verdachten door de politie geïdentificeerd. Zij zouden zaterdag terugvliegen naar Nederland, maar boekten halsoverkop een ticket terug en waren de politie daardoor te snel af. Een van de verdachten nam een vlucht later en kon door de politie worden ingerekend op het vliegveld van Mallorca. Het gaat om mannen tussen de 18 en 20 jaar oud. 

Een woordvoerder van de Spaanse politie laat aan RTL Nieuws weten dat de Nederlandse politie is gevraagd om de verdachten aan te houden. De Nederlandse politie heeft het verzoek van de Spanjaarden nog niet ontvangen, zegt een woordvoerder. "Wij wachten hier nog op."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander (27) overleden na mishandeling op Mallorca

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore