Geschoten bij aanhouding

Drie agenten en verdachte gewond bij incident op A73 in Limburg

19 juli 2021 05:46 Aangepast: 19 juli 2021 08:20
Een ambulance in Horst, ter illustratie. Beeld © ANP

Op de A73 bij het Limburgse Horst zijn vannacht drie politieagenten en een verdachte gewond geraakt. De verdachte raakte gewond nadat er geschoten werd. De snelweg is in beide richtingen afgesloten.

De verdachte werd eerder op de avond door politieagenten naar het politiebureau gebracht omdat hij of zij zich verward gedroeg. Toen agenten de verdachte vanaf het politiebureau naar een zorginstelling wilden brengen, werden ze zwaar mishandeld en wist de verdachte te ontsnappen.

Rennen over snelweg

Toen hij over de snelweg begon te rennen, schoot de politie, vertelt een woordvoerder. Of het om een waarschuwingsschot of een gericht schot gaat, wil de woordvoerder niet zeggen. Bij het schietincident raakte alleen de verdachte gewond. 

Uiteindelijk wisten andere agenten die waren opgeroepen de man te arresteren. Ook bij die arrestatie werd een agent mishandeld en raakte de agent gewond. 

De verdachte is naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht, de agenten zijn naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Een van de agenten is opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak verder. 

A73 dicht

De A73 is momenteel in beide richtingen afgesloten in verband met het politieonderzoek, meldt de ANWB. De weg gaat waarschijnlijk rond 09.00 uur weer open. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore