Ga naar de inhoud
Internationaal arrestatiebevel

Nederlander (27) overleden na mishandeling op Mallorca

Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie. Beeld © ANP

De Nederlandse man die vorige week door andere Nederlanders werd mishandeld op Mallorca, is overleden. Het 27-jarige slachtoffer lag in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij tegen zijn hoofd was getrapt.

De vriendengroep van het 27-jarige Nederlandse slachtoffer werd afgelopen woensdagnacht rond 02.30 uur in de badplaats Playa de Palma aangevallen door Nederlandse toeristen.

Hersenletsel

De man werd zonder aanleiding tegen zijn hoofd getrapt, liep hersenletsel op en lag dagenlang op de intensive care, waar hij gisteren overleed. Drie vrienden hielden lichte verwondingen over aan de vechtpartij, één iemand raakte bewusteloos.

Nederlanders
Lees ook:
Nederlanders slaags op Mallorca, 27-jarige man kritiek in ziekenhuis

De vriendengroep werd aangevallen door een groep van negen Nederlandse toeristen, meldde de Spaanse politie afgelopen zaterdag. Die Nederlanders veroorzaakten urenlang opstootjes in een nachtclub, waar ze vervolgens uit werden gezet. Eenmaal op straat vielen de toeristen andere Nederlandse vakantiegangers aan.

Negen verdachten

Op de plek van de mishandeling hing een camera en de politie heeft alle negen verdachten kunnen identificeren. Het gaat om Nederlanders tussen de 18 en 20 jaar oud. Eén Nederlander is op Mallorca al gearresteerd in verband met het incident.

Hij werd opgepakt toen hij de sleutels ging terugbrengen van het huurhuis in El Arenal waar de groep verbleef. De anderen hadden zo snel mogelijk een vlucht terug naar Nederland genomen.

Internationaal arrestatiebevel

Tegen de acht anderen is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Als zij worden opgepakt kunnen zij in Spanje worden aangeklaagd voor moord of doodslag.

De
Lees ook:
De man achter het lieveheersbeestje: 'We zijn zinloos geweld gewoon gaan vinden'