Paginagrote advertentie

Kinderen Peter R. de Vries in rouwadvertentie: 'Pap, het komt goed!'

17 juli 2021 06:50 Aangepast: 17 juli 2021 08:29
Royce en Peter R. de Vries. Beeld © ANP

In alle kranten staan vandaag veel rouwadvertenties voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ook zijn kinderen plaatsen er een: paginagroot in verschillende kranten. "De meest fantastische vader die een mens kan wensen."

Het overlijdensbericht van de familie staat in het AD, de Volkskrant en Trouw. "Aan een onbevreesd en strijdbaar leven op de barricades van recht en onrecht is een einde gekomen", staat er. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachten moord Peter R. de Vries maandag voorgeleid

Volgens zijn kinderen gaf hij hun belangrijke levenslessen mee, als ze die volgen 'komt alles goed'. Zijn familie sluit het rouwbericht dan ook af met de tekst: 'Pap, het komt goed'.

De familie van De Vries laat in de rouwadvertentie weten dat 'een ieder voor wie Peter in zijn leven iets betekend heeft, is uitgenodigd om afscheid van hem te nemen.' Hoe dat eruit gaat zien en waar dat zal plaatsvinden, wordt later bekendgemaakt.

Bloemen en kaarsjes

De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen. Voor zover bekend werd hij niet beveiligd. Ruim een week lag hij zwaargewond in het ziekenhuis, waar hij donderdag overleed.

Op de plek waar De Vries is neergeschoten lieten mensen bloemen, kaarsjes en kaartjes achter. Verslaggever Rik Konijnenbelt ging er kijken:

Naast de rouwadvertentie van zijn familie, lieten ook RTL Boulevard, RTL Nederland en MAX-directeur Jan Slagter een boodschap plaatsen.

Advocaat Peter Schouten, met wie De Vries samen met strafpleiter Onno de Jong het team vormde dat kroongetuige Nabil B. bijstaat in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, zegt ook 'met intens verdriet afscheid te nemen' van De Vries. "Peter, je luisterde altijd zo lief."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kranten over Peter R. de Vries: 'Pitbull met een klein hartje'

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore