Nederland

Kranten staan stil bij overlijden Peter R. de Vries

16 juli 2021 05:13 Aangepast: 16 juli 2021 07:19
Beeld © ANP

Zowel de voorpagina van 'De Telegraaf' als die van het 'AD' wordt gesierd met een grote afbeelding van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever overleed donderdag, maar houdt ook vrijdag de gemoederen nog flink bezig.

"Rust zacht dappere Peter", kopt De Telegraaf, de krant waar hij in 1978 als jong 'broekie' zijn journalistieke carrière begon. De eerste vier pagina's van de krant zijn volledig gewijd aan de vorige week neergeschoten journalist, die vlak voor dat fatale moment de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein had verlaten. De wandeling naar zijn auto in de parkeergarage aan de Lange Leidsedwarsstraat kostte hem uiteindelijk zijn leven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

MAX zendt vermoedelijke laatste interview met Peter R. uit

Het AD toont een foto van Peter R., met daaronder het bericht van zijn familie en partner, dat op woensdag al rondging. "Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar."

Verderop in de krant staat een uitgebreide necrologie en ook columnist Angela de Jong heeft een stuk over hem geschreven. "Het was jarenlang niet de vraag óf Peter R. de Vries 's avonds op tv zou zijn, maar wáár hij die dag zou aanschuiven. Dat is vanaf nu anders. Het is een gek idee dat hij nooit meer in een talkshow zal zitten en ik vraag me af of het ooit went. Zijn overlijden voelt raar, onwerkelijk en bovenal oneerlijk. Ik ben er ziek van."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zussen Holleeder nemen afscheid van Peter R. de Vries

Op sociale media blijven de steunbetuigingen aan de familie in groten getale binnenstromen. Ook wordt het online condoleanceregister veelvuldig getekend door mensen die hun medeleven willen betuigen.

De speciale aflevering van RTL Boulevard in het teken van Peter R. de Vries kun je hieronder terugkijken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore