Redactie 'met stomheid geslagen'

RTL Boulevard over overlijden Peter R. de Vries: 'Een mokerslag'

15 juli 2021 19:29 Aangepast: 15 juli 2021 20:01
Fragment uit de speciale uitzending van RTL Boulevard. Beeld © RTL 4

In de eerste uitzending sinds het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de redactie van RTL Boulevard vanavond aangegeven dat diens dood is aangekomen 'als een mokerslag'. Presentatoren en medewerkers gaven aan dat ze 'met stomheid zijn geslagen'.

RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst zei in de uitzending dat er sinds de aanslag op De Vries, vorige week dinsdag, lange tijd hoop is geweest op een vorm van herstel. "Maar gisteren kregen we al de eerste signalen dat het niet goed ging en dat we ons toch moesten voorbereiden op wat vandaag ging gebeuren."

Geen moment van lucht

"Meestal is er, als er verdriet is, ook nog wel een moment van lucht waarop je met elkaar kunt lachen", zei presentator Luuk Ikink. "Maar dat is er vandaag echt niet."

Marc van der Linden, net als De Vries geregeld als deskundige in het programma te gast, zei dat hij 'met stomheid was geslagen' door de dood van De Vries. "Hij deed bij Boulevard meer uitzendingen dan wie dan ook. Hij was in zijn aanwezigheid ook zo vertrouwd, geen decorstuk, maar hij hoorde er zó bij... Hij kon weleens stil zijn, weleens chagrijnig, maar ook ontzettend grappig."

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog overlijden Peter R. de Vries

Verslagen reacties op overlijden Peter R. de Vries: 'Hij zal altijd een voorbeeld blijven'

Oud-collega Albert Verlinde benadrukte dat hij en de andere (voormalige) medewerkers van het programma 'niet zijn familie' zijn. "Niet zijn intimi, niet zijn vrienden. Maar we zijn wel zijn televisiefamilie. Dat is wat we hier met zijn allen voelen." Meedoen aan de uitzending was voor De Vries na een zware werkdag 'soms bijna een uitje', denkt Verlinde. "Dan zat hij ertussen van: ik vind het eigenlijk wel lekker om hier te zitten."

Rood jurkje

Presentator Marieke Elsinga haalde een voorval op uit haar tijd bij het programma RTL Late Night. "Hij was daar heel veel te gast en na een paar maanden waren we aan elkaar gewend. Hij las in de visagieruimte dan altijd de krant terwijl ik me omkleedde achter een simpel gordijntje. Op een avond kwam ik tevoorschijn en zei hij opeens: 'Ik vind dat rode jurkje eigenlijk leuker staan.' Dus heb ik die avond het rode jurkje aan gedaan."

Bekijk ook: 'Ik kan het niet bevatten'

Op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten, reageren mensen op zijn overlijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore