Ga naar de inhoud
Zomerweer in aantocht

Weersverwachting: laatste dag van regen-ellende in Limburg

De komende dagen wordt het droog en zonnig. Beeld © ANP

Wat betreft het weer is het vandaag wel een beetje de laatste dag van alle ellende. Dat zegt Buienradar-meteoroloog Nicolien Kroon. "Op dit moment trekt er nog een regengebied van noord naar zuid over het land, maar dat gebied wordt in de loop van de middag minder actief. Daardoor wordt het geleidelijk droger."

"De oorzaak van alle regen is een lagedrukgebied dat net ten zuidoosten van ons land ligt", zegt Kroon. "Dat gebied ligt tussen twee hogedrukgebieden ingeklemd, waardoor het nergens naartoe kan. Rond het lagedrukgebied zijn storingen die zorgen voor regen. Alle neerslag valt daarom op één plek. En van dat lagedrukgebied hebben ze in Limburg nu al dagen last."

Maastrichtse
Lees ook:
Maastrichtse wijken Heugem en Randwyck lijken grotendeels droog te blijven

Waarschijnlijk komt er morgen dan ook nog veel water door de Rijn en de Maas, dat afkomstig is uit Zwitserland en Frankrijk.

Zomerweer in aantocht

Maar er is ook goed nieuws. Het regenachtige weer verdwijnt, zegt Kroon. Het hogedrukgebied in het oosten wordt minder krachtig. Het zorgt dat het lagedrukgebied wegschuift naar het oosten van Europa. Het hogedrukgebied boven Groot-Brittannië krijgt grip op ons weer en dat zorgt ook voor beter weer hier.

"We krijgen lekker zomerweer. De temperaturen lopen op richting de 25 graden en het wordt zonnig en droog. Dat lekkere weer blijft tot zeker ergens volgende week." Dat laatste is goed nieuws voor de mensen in de vakantieregio midden-Nederland.

"Maar dat is helemaal goed nieuws voor de mensen in Limburg. Dan kan de boel daar opdrogen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore