Ga naar de inhoud
Na dreiging van gisteren

RTL Boulevard gaat ook vanavond niet door, team krijgt rust

Programmadirecteur Peter van der Vorst, Marieke Elsinga en Luuk Ikink. Beeld © RTL

De uitzending van RTL Boulevard gaat ook vanavond niet door. Gisteren was er sprake van ernstige dreiging, waardoor de studio ontruimd werd. Vanavond was het vanwege extra veiligheidsmaatregelen wél mogelijk om vanuit Amsterdam uit te zenden, maar is door RTL zelf besloten om de uitzending niet door te laten gaan. "Wij hebben besloten het team van RTL Boulevard rust te geven."

Dat heeft RTL Nederland zojuist middels een statement laten weten. "We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtsstaat", staat in het statement. 

"Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard, en zijn heel trots op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt."

Hartverwarmend

RTL dankt voor de vele steunbetuigingen. "Het is hartverwarmend en geeft ons kracht. Kracht wensen wij ook Peter en zijn naasten toe. We doen vanuit veiligheidsoverwegingen geen verdere uitspraken over locaties en maatregelen."

In plaats van RTL Boulevard wordt vanavond een herhaling van het programma ‘Voor Hetzelfde Geld’ uitgezonden.

Ernstige dreiging

Zaterdag werd de uitzending afgelast na informatie van de Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie. Er zou sprake zijn van een serieuze dreiging. De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam werd toen ontruimd.

Neergeschoten

Ondertussen is er nog geen nieuws over de toestand van Peter R. de Vries. De 64-jarige misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag van dichtbij neergeschoten in het centrum van Amsterdam, nadat hij aanwezig was in de uitzending van RTL Boulevard. 

Twee verdachten zitten vast voor de aanslag. Vrijdag werd bekend dat zij in ieder geval 2 weken langer vast blijven zitten. 

Bloemenzee

In de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, op de plek waar hij werd neergeschoten, worden bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken om steun te betuigen aan De Vries. Behalve bloemen zijn er planten, brieven, kindertekeningen en een Ajax-sjaal neergelegd.

Veel briefjes spreken de hoop uit dat de misdaadverslaggever er weer bovenop komt.

Geschokte omwonenden na aanslag: 'We hoorden de schoten'

01:25