Herhaling uitgezonden

Uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging, studio ontruimd

10 juli 2021 17:39 Aangepast: 10 juli 2021 23:51
Peter R. de Vries en Marieke Elsinga aan de desk bij RTL Boulevard, vlak voor de aanslag van dinsdagavond. Beeld © Screenshot RTL Boulevard

De live-uitzending van RTL Boulevard ging zaterdagavond niet door, vanwege een ernstige bedreiging. De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam werd ontruimd. Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam is er informatie binnengekomen over een dreiging tegen het programma. De redactie nam daarop het besluit om niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. De studio van Boulevard werd ontruimd.

Het zou gaan om een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad.

"Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen bij de studio op het Leidseplein", zei de woordvoerder namens de driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie. Wat voor informatie er binnen is gekomen, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Bij de studio op het Leidseplein was veel politie aanwezig Bij de studio op het Leidseplein was veel politie aanwezig

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid spreekt in een reactie van een 'ingrijpend en heftig besluit'. De minister staat in contact met de driehoek van Amsterdam. "Daarnaast heb ik gesprekken gehad met de redactie van RTL Boulevard en de directie van RTL Nederland", zegt Grapperhaus.

Herhaling uitgezonden

Zaterdag werd een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, toen een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd dinsdagavond van dichtbij neergeschoten, toen hij van de studio naar de parkeergarage liep.

Miniatuurvoorbeeld
Volg het laatste nieuws in ons liveblog:

Nog geen beslissing over uitzending RTL Boulevard

De Vries werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is nog altijd kritiek. 

Of er zondagavond wel weer een live-uitzending zal zijn, is nog niet duidelijk, zegt RTL. "Veiligheid staat boven alles."

RTL-topman Sven Sauvé vertelt in deze video over de dreiging tegen Boulevard:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore