Oud-Ajacied

OM wil voetballer Quincy Promes vervolgen voor steekpartij

09 juli 2021 16:06 Aangepast: 09 juli 2021 16:06
Voetballer Quincy Promes. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie wil voetballer Quincy Promes strafrechtelijk vervolgen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude, vorig jaar juli. De oud-Ajacied zou toen een neef in zijn knie hebben gestoken.

De neef deed pas in november aangifte. Eén maand later werd de 29-jarige Promes gearresteerd en moest hij enkele dagen in de cel zitten. Promes ontkent betrokkenheid bij de steekpartij. Volgens zijn advocaat was hij op dat moment niet ter plaatse. 

Familiefeest

Het incident vond vorig jaar juli plaats in een loods in Abcoude tijdens een familiefeest. Tijdens dat feest zou Promes zijn neef volgens meerdere getuigen hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn knie en houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de wond. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax-speler Quincy Promes ontkent betrokkenheid steekpartij

De politie rondde het onderzoek in mei af en stuurde het dossier door naar het OM in Amsterdam. Dat heeft nu besloten om tot vervolging over te gaan. Er is nog geen definitieve aanklacht, deze wordt pas opgesteld als de advocaat van Promes onderzoekswensen heeft ingediend. 

Op het moment van de steekpartij speelde Promes nog bij Ajax, daar is hij in februari gestopt. Inmiddels komt hij uit voor het Russische Spartak Moskou. Frank de Boer besloot ondanks de perikelen Promes toch op te nemen in zijn selectie voor het EK. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffer steekpartij laat beslag leggen op villa van Promes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore