Politie zoekt dader

Jonge vrouw bedreigd en seksueel misbruikt in metrostation Amsterdam

08 juli 2021 19:18

Een jonge vrouw is eind april in het Amsterdamse metrostation De Pijp seksueel misbruikt door een nog onbekende man. Ze werd gedwongen mee te lopen naar een hoek van het metrostation en moest onder bedreiging seksuele handelingen uitvoeren. De politie heeft bewakingsbeelden van het voorval verspreid.

De vrouw was onderweg naar huis toen ze 's avonds laat het metrostation in liep. De man die haar bedreigde, hing op dat moment al rond op het metrostation.

Op bewakingsbeelden is te zien dat de man al op de roltrap stond toen zij erop stapte. De twee spraken elkaar al eens eerder op het metrostation, vertelt een woordvoerder van de politie Amsterdam, maar de vrouw kende de man verder niet. Toen ze beneden aankwam, blokkeerde de man de roltrap. 

Gedwongen mee te gaan

Volgens de woordvoerder was de man boos. "Het eerdere contact tussen de twee is niet naar zijn zin verlopen." Hij pakte haar hardhandig vast. Terwijl ze aangaf dat ze niet met hem mee wilde lopen, dwong hij haar mee te gaan naar een hoek in het metrostation. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sarah (15) door jongen via Instagram tot misbruik gedwongen: 'Er zijn veel jonge daders'

Daar moest ze onder dreiging van geweld seksuele handelingen te verrichten. Dat ze zwaar geëmotioneerd raakte, kon hem volgens de woordvoerder niks schelen. Toen hij 'klaar was met haar', zei hij dat ze weg kon gaan.

Traumatisch

Volgens de politie was de gebeurtenis 'traumatisch'. "Dit heeft grote impact op haar gehad." De politie is nog op zoek naar de verdachte en heeft daarom beelden gedeeld. Dat was eerder niet mogelijk omdat eerst andere opsporingsmogelijkheden gebruikt moesten worden, schrijft de politie op Twitter. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore