Nederland

Stichting De Gouden Tip van Peter R. de Vries zamelt vier ton in

08 juli 2021 20:50 Aangepast: 08 juli 2021 21:01
Peter R. de Vries Beeld © ANP

De teller van de inzameling van Peter R. de Vries (64) voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is donderdag opgelopen tot ruim 400.000 euro. Dinsdagavond stond die nog op 238.000 euro.

Al 27 jaar zoekt de politie met man en macht naar Tanja Groen. Nadat in de zomer van 1993 de dan 18-jarige Tanja een avondje uit gaat in haar studentenstad Maastricht, ontbreekt van haar ieder spoor. De tergende en onzekere vermissingszaak heeft altijd de aandacht, maar helaas zonder resultaat. Daarom besloot Peter R. de Vries afgelopen 23 juni, op de verjaardag van Tanja, Stichting de Gouden Tip op te richten, die de verdwijning van Tanja moet oplossen.

"Deze mensen kunnen deze dag al 27 jaar niet meer met hun dochter vieren. Ze zou vandaag 46 jaar zijn geworden. Zij geloven niet dat hun dochter nog leeft. Maar de kans dat ze nog wel leeft, sloopt hen. Er moet duidelijk worden wat met Tanja is gebeurd. Hoe confronterend ook. Ze komen inmiddels zelf op leeftijd. Hun grootste angst is dat ze niet weten wat met hun kind is gebeurd", zei Peter tijdens de korte persconferentie bij de bekendmaking van het initiatief over Tanja's ouders Adrie en Corrie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bloemenzee voor Peter R. de Vries flink aan het groeien

Na de aanslag op Peter heeft de stichting alle acties voorlopig stilgelegd, maar doneren en tips doorgeven via de site kan gewoon doorgaan. Doel van de crowdfunding is binnen één jaar 1 miljoen euro in te zamelen. Aan het uitkeren van het geld zit wel een keiharde voorwaarde: het lichaam van Tanja moet worden gevonden. Stel dat het bedrag hoger is dan 1 miljoen euro, dan wordt de rest gebruikt voor beloningen in andere zaken.

"'Er zijn op dit moment heel veel mensen die iets willen doen. Die kaarten en bloemen willen sturen. Maar waar je Peter het meest plezier mee doet, is om te doneren aan zijn stichting De Gouden Tip. Daar is waar hij echt blij van wordt", zei Peter van der Vorst afgelopen woensdag in de speciale uitzending van RTL Boulevard.

Doneren kan op www.stichtingdegoudentip.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Eén miljoen euro tipgeld in verdwijningszaak Tanja Groen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore