Het verhaal van Pa Salt

Ondanks dood schrijfster verschijnt toch het laatste deel van De Zeven Zussen

08 juli 2021 11:29 Aangepast: 08 juli 2021 11:31
Lucinda Riley Beeld © ANP

Ondanks het overlijden van auteur Lucinda Riley komt er een achtste deel in haar populaire serie De Zeven Zussen. Dat maakt Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, vandaag bekend. Het achtste boek, Atlas, zal in het voorjaar van 2023 verschijnen.

Kort voor de verschijning van het zevende boek in de reeks, De Zevende Zus, kondigde Lucinda een achtste en laatste deel van de serie aan. Ze beloofde daarin de vraag die centraal staat in de serie te beantwoorden: wie is de mysterieuze adoptievader Pa Salt?

Gedetailleerde aantekeningen over plot

Na haar overlijden was het maar de vraag of dit boek er zou komen. Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, laat weten dat Riley voor haar overlijden een aantal belangrijke passages heeft geschreven, en daarnaast heeft ze gedetailleerde aantekeningen over het verhaal gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bestsellerauteur Lucinda Riley (55), bekend van De Zeven Zussen, overleden

Haar oudste zoon, Harry Whittaker, zal de serie afschrijven. Dat was Riley's wens. "Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen. Zij kunnen erop vertrouwen dat de hele wereld in de lente van 2023 zal weten wie Pa Salt is en waarom hij de zussen geadopteerd heeft", vertelt hij.

De Nederlandse uitgever Sander Knol is verheugd met dit nieuws. "Het verhaal van Pa Salt moet natuurlijk verteld worden. Dat Lucinda's zoon Harry zelf de romancyclus zal afronden past bij de magie van de serie waarin familie en verbondenheid zo’n belangrijke rol spelen."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore