Wens KNVB

'Van Gaal bovenaan lijst in zoektocht naar nieuwe bondscoach'

08 juli 2021 03:36
Louis van Gaal. Beeld © ANP

Sinds het voor Oranje mislukte EK, en het vertrek van Frank de Boer, is de KNVB naarstig op zoek naar een nieuwe bondscoach. Louis van Gaal, die het Nederlands elftal tweemaal eerder onder zijn hoede had, zou bovenaan de wensenlijst van de voetbalbond staan.

Dat schrijft het AD. De KNVB zou de interne evaluatie van het Europees kampioenschap hebben afgerond. Volgens de krant ziet de bond in Van Gaal nu een ervaren man die Oranje naar het WK van Qatar in 2022. 

Kwalificatieduels

Er is haast geboden met een aanstelling, want de komende kwalificatiewedstrijden voor dat toernooi staan begin september alweer voor de deur. Nederland speelt dan achtereenvolgens tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Na een verlies tegen Turkije in de eerste kwalificatiewedstrijd kan Oranje zich weinig fouten meer veroorloven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie wordt de nieuwe bondscoach? 'Te weinig kwaliteit in Nederland'

Van Gaal was eerder in beeld toen Ronald Koeman vorig jaar naar Barcelona vertrok. De 69-jarige trainer werd toen niet gepolst, omdat een dominante persoonlijkheid als hij niet bij de groep zou passen. Daar zou men nu bij de KNVB anders over denken. 

Wisselend succes

De laatste keer dat Van Gaal op het veld stond als coach was in 2016, toen hij in dienst was van Manchester United. De coach gaf twee keer eerder leiding aan het Nederlands elftal, met wisselend succes: hij wist zich niet te plaatsen voor het WK van 2002, maar haalde in 2014 de halve finale van het WK met Oranje. 

Onlangs baarde Van Gaal nog opzien door bij een speech voor het Nederlands vrouwenelftal te spreken over 'veredelde sterren', waarmee hij zou hebben gedoeld op de spelers van Oranje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Louis van Gaal over Nederlands elftal: 'Veredeld stelletje sterren'

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore