Doorgereden na ongeluk

Verdachte van doodrijden motoragent reed al eerder agent aan

07 juli 2021 17:12
Agenten bij de plek van het ongeluk vanochtend. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

De vrachtwagenchauffeur die verdacht wordt van het doodrijden van een motoragent, vanochtend in Rotterdam, blijkt in 2015 een andere politieman te hebben aangereden die daarbij een arm verloor. Ook was de chauffeur vorig jaar betrokken bij een ongeluk waarbij een 79-jarige fietsster om het leven kwam.

De 45-jarige vrachtwagenchauffeur is vandaag aangehouden. Na het ongeluk reed hij door. Het terrein van het transportbedrijf waarvoor hij werkt, in Melissant, is door de politie afgezet.

Te zwaar beladen

De chauffeur werd in 2018 veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur omdat hij de motoragent had aangereden. Dat gebeurde op de A15 bij de Botlektunnel, waar hij de agent moest volgen naar een weegbrug omdat zijn vrachtwagen mogelijk te zwaar beladen was. Daarbij gaf hij gas, juist toen de motoragent afremde.

Die verloor daarbij niet alleen zijn arm, maar brak ook zes ribben en een hand. Hij vermoedde dat hij met opzet was aangereden omdat hij de vrachtwagenchauffeur eerder aan de kant had gezet toen diens wagen te zwaar beladen was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motoragent overleden na aanrijding met vrachtwagen, chauffeur rijdt door

Voor het ongeluk waarbij hij vorig jaar een fietsster doodreed, is hij niet vervolgd. Het 79-jarige slachtoffer stak de weg onverwachts over. Wel bleek bij die gelegenheid zijn vrachtwagen te zwaar beladen.

'Diender in hart en nieren'

Verschillende politiekorpsen hebben vandaag onthutst gereageerd op het overlijden van de 47-jarige motoragent Arno. "Soms is een dag gitzwart en is er geen enkele ruimte voor verlichting", schrijven zijn collega's van de Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam op Facebook.

"Vandaag is zo'n dag", schrijven ze verder. "Een dag waarop wij een collega hebben verloren. En niet zomaar een collega, maar ook een vriend, een maatje, een diender in hart en nieren die bij ons allemaal geliefd was. Je stapte vanmorgen op de motor, een gewone dag als elk ander, maar vandaag... vandaag kwam je niet meer terug. Arno, maatje, we zullen je missen. Rust in vrede Brother in Blue!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore