Ga naar de inhoud
Nederland

Patricia Paay: 'Peter R. was er tijdens mijn donkerste dagen'

Patricia Paay Beeld © ANP

Patricia Paay (72) heeft nog steeds de juiste woorden niet gevonden nadat gisteravond bekend werd dat er een aanslag heeft plaatsgevonden op Peter R. de Vries (64), die momenteel nog voor zijn leven vecht. "Ik ben er eigenlijk nog steeds een beetje stil van", schrijft ze op Instagram.

"Hij heeft mij direct hulp geboden en mij ondersteund, wat ik tot de dag van vandaag enorm waardeer"

Patricia werkte nauw samen met de misdaadverslaggever toen er in 2017 seksfilmpjes van haar online werden gedeeld, en Peter het voor haar opkwam. 'In mijn donkerste dagen was hij de eerste met wie ik contact had nadat er filmpjes online waren verschenen. Hij heeft mij direct hulp geboden en mij ondersteund, wat ik tot de dag van vandaag enorm waardeer', schrijft ze.

Moeder
Lees ook:
Moeder Natalee Holloway reageert op aanslag Peter R. de Vries

Patricia vindt het verbazingwekkend dat, 'als je een mening hebt en je nek tot in oneindigheid uitsteekt voor een ander', je dus ook gelijk een doelwit bent 'die je het zwijgen op wil leggen'. 

De voormalig zangeres laat weten mee te leven met zijn dierbaren 'die hem met liefde omringen'. Patricia: 'Ik hoop en wens dat hij de kracht heeft om te vechten en dit overleeft, zodat hij zelf getuige kan zijn van de veroordeling van de mensen die dit op hun geweten hebben.'

Zoon
Lees ook:
Zoon Peter R. de Vries: 'We omringen hem met liefde en hoop'