Verdachte aangehouden

Motoragent overleden na aanrijding met vrachtwagen, chauffeur rijdt door

07 juli 2021 11:35 Aangepast: 07 juli 2021 13:13
Beeld © Politie Rotterdam

In Rotterdam is een 47-jarige motoragent om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. De chauffeur van de truck reed na het ongeluk op de Waalhavenweg door.

De vrachtwagen waarmee de motoragent in aanrijding kwam, werd dankzij getuigen en camerabeelden opgespoord, aldus de politie. Of de man die is aangehouden de chauffeur van de vrachtwagen is, wordt onderzocht. 

Diep getroffen

Vanwege de grote impact op het politiekorps in Rotterdam wordt het onderzoek in deze zaak uitgevoerd door de Haagse politie.

Henk van Essen, korpschef van de Nationale Politie, twittert dat hij 'diep getroffen' is door het 'overlijden van onze Rotterdamse collega'. Hij spreekt van een 'niet te bevatten verlies voor zijn dierbaren, vrienden en collega's van de eenheid politie Rotterdam'. "Namens het hele korps wil ik hen medeleven betuigen", besluit de korpschef.

Geen woorden voor

Ook andere politieagenten betuigen steun aan hun collega's en de nabestaanden van het slachtoffer. "Ons hart gaat uit naar de directe collega's, familie en vrienden van het slachtoffer", schrijft het operationeel centrum van de politie in Limburg op Twitter. "Namens alle medewerkers van het operationeel centrum wensen wij hen heel veel sterkte."

Een wijkagent in Rotterdam-Zuid schrijft over het ongeval: "Geen woorden voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore