Populaire vakantiebestemming

Slecht nieuws voor vakantiegangers in Algarve: reisadvies wordt oranje

07 juli 2021 09:00 Aangepast: 07 juli 2021 09:33
Vakantiegangers op het vliegveld van Faro in de Portugese Algarve. Beeld © ANP

Het reisadvies voor de Portugese regio Algarve verandert morgen van geel naar oranje. Wie nu nog in het populaire vakantiegebied is, moet bij thuiskomst een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs laten zien, maar hoeft niet in thuisquarantaine.

De verandering van het reisadvies betekent dat alléén noodzakelijke reizen zijn toegestaan, ook als je al gevaccineerd bent.

Feestende jongeren

Het aantal besmettingen in de regio loopt fors op. Vorige week registreerde Portugal het hoogste aantal coronabesmettingen sinds februari. Daarom werd er in 45 gemeenten al een avondklok ingevoerd.

Oorzaken van de stijging in Portugal? De deltavariant van het coronavirus en nog niet gevaccineerde jongeren. Dat laatste gaat over de Portugese jongeren zelf, maar ook over feestvierende jongeren uit Groot-Brittannië en Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Portugezen vrezen coronazomer: bars uit voorzorg 's middags dicht

'Het virus is nog niet weg'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het de situatie nauwlettend in de gaten houdt. "Veel Europese landen hebben een geel of groen reisadvies. Maar het virus is nog niet weg", schrijft het ministerie. Ook in Spaanse regio's loopt het aantal besmettingen op en daarom blijft het reisadvies voor Spanje ook oranje.

Wil je deze zomer naar bestemmingen met een geel of groen reisadvies? Dat is mogelijk. "Maar let op: ga niet af op alleen de kleurcode", waarschuwt het ministerie. "Er kunnen inreismaatregelen zijn."

Zeerhoogrisicogebied

Vanaf morgen gelden de landen Mongolië, Namibië, Oman en Koeweit als zeerhoogrisicogebieden, schrijft het ministerie. Wie terugkomt uit een van deze landen moet vanaf morgen verplicht in quarantaine en er geldt een testplicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op vakantie? Dit zijn de regels per land

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore