Ga naar de inhoud
Live

Extra uitzending over neerschieten misdaadverslaggever Peter R. de Vries

De plek van de schietpartij. Beeld © ANP

Volg hier live de extra nieuwsuitzending van RTL Nieuws over de schietpartij in Amsterdam waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries zwaargewond is geraakt.

Op een filmpje dat rondgaat op sociale media, is De Vries duidelijk herkenbaar te zien met een bebloed gezicht. Hij ligt op zijn rug op de straat. Omstanders helpen hem en roepen of er al gebeld is naar 112.

Live

Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Daar zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries dinsdagavond aanwezig was.

Dader

Volgens de politie is het slachtoffer ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Of het slachtoffer nog aanspreekbaar was, kon de politiewoordvoerder niet zeggen.

De directe omgeving rondom de Lange Leidsedwarsstraat is afgesloten. De politie is met een grote zoekactie met meerdere eenheden op zoek naar een verdachte, en vraagt getuigen zich te melden. Over mogelijke motieven van de dader of aanleidingen voor het schietincident kon de politie nog niets zeggen. "Nu zijn we bezig met de zoekactie, sporenonderzoek en natuurlijk hulpverlening. Motieven en achtergronden komen pas in een veel later stadium aan de beurt."

Rond 19.40 uur werd via Burgernet een signalement van de vermoedelijke schutter verspreid. Het zou gaan om een man, met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. Wie deze man ziet, kan hem beter niet zelf benaderen maar kan beter 112 bellen, aldus het Burgernetbericht.

Beelden
Lees ook:
Beelden plaats delict schietpartij Peter R. de Vries