Interne mail

Vijftig nieuwe besmettingen onder Haagse studenten na verenigingsfeest

05 juli 2021 21:03 Aangepast: 05 juli 2021 21:06
Foto ter illustratie Beeld © ANP

Er zijn vijftig nieuwe besmettingen vastgesteld na een feestje van een Haagse studentenvereniging. Dat blijkt uit een interne mail die is gestuurd naar studenten van Hotelschool The Hague, waar de studentenvereniging mee verbonden is.

Eerder vandaag liet de GGD Haaglanden al weten bekend te zijn met dit coronacluster. Er waren toen tien coronabesmettingen bij de GGD bekend.  

"Met gepaste voorbereiding hebben wij onze sociëteit op 30 juni en 1 juli geopend", liet het bestuur van de desbetreffende vereniging, La Confrérie, vanmiddag weten. "Wij hebben de regels standvastig nageleefd en zijn alert geweest op pogingen tot fraude. Zo hebben wij iedere student die geen geldige QR-code had toegang geweigerd, zonder uitzonderingen. Het betreurt ons om te zien dat ons strakke deurbeleid deze uitbraak niet heeft kunnen voorkomen."  

Het feestje heeft overigens niet plaatsgevonden op Hotelschool The Hague, maar de studenten studeren daar wel. In de interne mail stond dat er studenten van alle vier de leerjaren aanwezig waren. "Het aantal besmettingen groeit snel", was de boodschap in de mail. 

Utrecht, Enschede, Maastricht

Ook in Utrecht zijn bezoekers besmet geraakt na een feest bij een Utrechtse roeivereniging. Het gaat om zeker tien mensen, meldt RTV Utrecht op zijn site. De vereniging maakte volgens de regionale omroep gebruik van Testen voor Toegang. De GGD gaat uit van nog meer besmettingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook coronaclusters op feestjes Den Haag en Maastricht

En niet alleen in Utrecht en Den Haag zijn de zogenoemde coronaclusters geconstateerd onder feestende studenten. Vorige week kwam de Enschedese nachtclub Aspen Valley in het nieuws. Van de ongeveer 600 feestgangers die er op 26 juni waren, blijken er inmiddels 180 corona opgelopen te hebben. 

'Blijf thuis alsjeblieft' 

1Limburg meldt dat vier horecazaken in de Maastrichtse binnenstad gesloten zijn vanwege een golf aan coronabesmettingen onder het personeel. De cafés In de Karkol en De Bòbbel houden, net als De Comedie en OLV2, de deuren dicht.

In de interne mail van de Hoge Hotelschool worden studenten dringend verzocht om thuis te blijven en te voorkomen dat het virus zich nog verder verspreidt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore