Bedreigde ook burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk

Zes maanden cel voor man die RIVM-baas Jaap van Dissel bedreigde

05 juli 2021 14:43
Jaap van Dissel van het RIVM Beeld © ANP

De 34-jarige Dennis B. uit Enschede heeft zes maanden cel gekregen van de politierechter in Den Haag. De man is schuldig bevonden aan het bedreigen van RIVM-bestuurder Jaap van Dissel en burgemeester Christiaan van der Kamp van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

De man is één van de beheerders van het Telegram-kanaal 'Exposekanaal'. Hierin heeft hij berichten geplaatst waarin hij zou hebben gedreigd met het langsbrengen en gooien van een bakstenen bij de huizen van Van Dissel en burgemeester Van der Kamp.

In deze chat zijn ook de privéadressen van Van Dissel en de burgemeester vermeld.

'Geen kwade zin'

B. heeft bij de rechtbank ontkend dat er kwade zin achter de opmerkingen met de bakstenen zat. Daarnaast zei hij dat hij zich niet kon herinneren dat hij had gesproken over het gooien van een baksteen door de voorruit van de burgemeester.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Celstraffen voor vrouwen die RIVM-baas Jaap van Dissel bedreigden

De rechtbank is niet meegegaan in dit verhaal van B. en wijst op de context waarin de berichten zijn geplaatst. Zo werd er een bewerkte foto van Van Dissel gevonden met teksten als 'pedo' en 'moordenaar'. De politierechter in Den Haag heeft B. veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.

In mei zijn twee vrouwen uit hetzelfde Telegram-kanaal veroordeeld tot acht en zes weken cel. Zij hadden in een groepsapp van berichtendienst Telegram opgeroepen om geweld te plegen tegen Van Dissel.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore