Ga naar de inhoud
'Met iedereen geknuffeld'

'Amsterdammer (21) kreeg foute testuitslag en stond met corona in bomvolle kroeg'

Archieffoto Beeld © ANP

Opnieuw een pijnlijke fout bij Testen voor Toegang. Een 21-jarige Amsterdammer had zich gisteren laten testen, maar kreeg onterecht een negatieve uitslag. Hij is gisteren flink gaan feesten, terwijl hij besmet was met corona. "Ik heb met iedereen staan knuffelen."

Dat zegt hij tegen NH Nieuws. Hij en zijn vrienden wilden gisteren op stap, en dus liet hij zich testen bij een testlocatie van Testen voor Toegang in Halfweg. Na een uur kreeg hij een mailtje, dat de uitslag negatief was.

Shotjes

Ook de vrienden van de jongen kregen een negatieve testuitslag, en dus stonden alle seinen op groen voor een mooie stapavond. "Ik kwam superveel mensen tegen, heb veel mensen geknuffeld", vertelt hij tegen NH Nieuws.

Hij eindigt de avond in een bomvolle shotjesbar, Chupitos. Pas om 6:00 uur is hij weer thuis, en duikt hij zijn bed in.

Bekijk ook: Summer of love in New York: 'Dit zijn de whoring twenties'

01:29

Telefoontje

Zijn nachtrust is van korte duur, want om 9:00 uur wordt hij wakker gebeld door Covidia, de testaanbieder.

Ze hebben slecht nieuws: hij heeft de verkeerde testuitslag gekregen en is wél besmet met corona.

Schuldig

Enorm schrikken voor de jongen, die zich volgens NH Nieuws ook behoorlijk schuldig voelt: "Ik voel me echt slecht dat ik mensen extra heb opgezocht. En dat ik mensen nu een berichtje moet sturen: ik heb toch wel corona."

Dit
Lees ook:
Dit weekend weer festivals: lang in de rij voor een toegangstest

Testen voor Toegang heeft bij NH Nieuws gereageerd en bevestigt dat het fout is gegaan. "Er zijn gisteren twee mensen positief getest op die testlocatie en alleen bij deze persoon is het fout gegaan. Dit zijn situaties die we moeten voorkomen", zegt een woordvoerder.

De organisatie gaat in gesprek met Covidia om te zorgen dat ze dit in de toekomst kunnen voorkomen.