Regen

Lokaal veel wateroverlast door wolkbreuken, straten ondergelopen

04 juli 2021 18:27 Aangepast: 04 juli 2021 18:30
Wateroverlast door regenbuien in Breda. Beeld © ANP

Lokaal is er vanmiddag veel neerslag gevallen, zoals in Hengelo waar de meldkamer van de brandweer veel telefoontjes krijgt over wateroverlast. In het midden, noorden en oosten van het land is code geel van kracht.

Hengelo werd getroffen door een wolkbreuk. Straten stroomden onder en sommige wegen waren tijdens en na hoosbuien niet meer begaanbaar. Ook in andere plaatsen viel in korte tijd veel regen, zoals onder meer in Breda, Apeldoorn, Doetinchem en Brunssum.

Het KNMI gaf aan het eind van de middag code geel voor de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Eerder gold code geel ook in het zuiden van het land, maar daar zijn de buien weggetrokken richting het noorden.

België

Naast veel neerslag is er ook kans op onweer, waarschuwt het KNMI. De onweersbuien kunnen gepaard gaan met windstoten en lokaal hagel. Wegverkeer en evenementen kunnen hinder ondervinden.

In België geldt ook code geel. Werchter Parklife heeft het concert van Ronnie Flex & The Fam en Lil Kleine, dat gepland stond voor zondagmiddag, uitgesteld vanwege zware neerslag en onweersbuien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore