CoronaCheck-app

Ellenlange wachtrij voor hulplijn coronacheckapp, GGD vraagt te blijven proberen

04 juli 2021 14:21 Aangepast: 04 juli 2021 14:25
Beeld © ANP

Mensen met vragen over de coronacheckapp die de GGD willen bereiken, moeten rekening houden met lange wachttijden. Sommige mensen hangen een uur of langer in de telefonische wachtrij. Daarom wordt er opgeschaald, meldt de GGD.

"Het is inderdaad heel druk bij de helpdesk", zegt een woordvoerder. "Drukker dan verwacht." Op dit moment zijn er 600 mensen aan het werk om vragen te beantwoorden. "We zijn aan het opschalen en zorgen ervoor dat we meer mensen beschikbaar hebben."

QR-codes

Het gaat om een speciaal nummer dat beschikbaar is gesteld voor vragen over de coronacheckapp. Daar kunnen mensen terecht met vragen over herstelbewijzen, maar ook over QR-codes en andere zaken die met de app te maken hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Herstelbewijs beschikbaar in CoronaCheck-app: 'Probleem opgelost'

Hoelang bellers gemiddeld moeten wachten en hoeveel mensen aan de lijn hangen, kan de woordvoerder niet zeggen. Maar twitteraars delen screenshots van wachttijden van een uur of langer. "Is de Corona hulplijn 0800-5090 eigenlijk wel bemand?", vraagt iemand zich af. "Iemand zit al anderhalf uur in de wacht."

Andere mensen geven het telefoneren op. "Ik geef het op. #allemedewerkerszijnopditmomentingesprek." En sommigen kiezen ervoor morgen terug te bellen. "Ik wacht heel even tot morgen met bellen, je komt er toch niet doorheen." 

Dat gebeurt niet voor het eerst. De afgelopen dagen waren er bellers die ook lange tijd in de telefonische wachtrij stonden. "Ik probeer het al 3 dagen, zonder succes, hang nu weer in de wacht."

De woordvoerder weet niet hoe druk het de afgelopen dagen was. Maar, zegt ze: "We zetten meer medewerkers in omdat het nu niet meer om een piek gaat, maar het continu druk is. Dus ondernemen we actie om wachtrijen te verminderen." Het advies vanuit de GGD is in ieder geval helder: "Ik zou zeggen: blijf het proberen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'CoronaCheck? Hoop verantwoordelijkheid voor één app'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore