Ga naar de inhoud
Discotheek Aspen Valley

110 besmettingen na clubavond Enschede, 'QR-codes doorgestuurd'

Discotheek Aspen Valley in Enschede. Beeld © ANP

Na een feestje vorige week zaterdag bij een nachtclub in Enschede zijn 110 jongeren besmet geraakt met het coronavirus, blijkt uit de nieuwste cijfers van vandaag. "Er gaan geruchten onder jongeren rond dat de betrokken club zich toch niet aan alle maatregelen heeft gehouden", zegt een woordvoerder van de gemeente Enschede.

"De QR-codes zouden onderling zijn doorgestuurd. Ook zouden bezoekers naar binnen en naar buiten zijn gelopen. Terwijl als je binnen bent, het de bedoeling is daar je daar blijft", zegt een woordvoerder.

Volgens de woordvoerder zit de gemeente er bovenop. Er zijn nog geen meldingen van ernstig zieke mensen, maar volgens hem is dit wel een signaal dat we waakzaam moeten blijven. 

Meer besmettingen verwacht

Zo'n 800 jongeren waren op de desbetreffende avond aanwezig in de discotheek Aspen Valley. GGD Twente meldde gisteren nog dat er rond de zestig nieuwe besmettingen zijn te linken aan de nachtclub.

De verwachting is dat het aantal besmettingen de komende dagen zal oplopen, omdat het bron- en contactonderzoek nog loopt. De GGD roept alle bezoekers op zich te laten testen, ook als ze geen klachten hebben.

De eigenaar van Aspen Valley heeft uit zichzelf besloten voorlopig dicht te blijven. Dat bevestigt de club aan RTL Nieuws. 

Bekijk ook: Han liep corona op bij nachtclub in Enschede

01:47
'Je waant je veilig'