Rotterdampas

Rotterdam betaalt maandverband voor dochters uit arme gezinnen

30 juni 2021 11:54 Aangepast: 01 juli 2021 08:30
Archieffoto Beeld © iStock

Rotterdamse meisjes van wie de ouders een laag inkomen hebben, kunnen vanaf morgen bij de HEMA maandverband, tampons en inlegkruisjes kopen met geld van de gemeente. Dat kunnen ze doen met het Jeugdtegoed op de Rotterdampas.

Met het Jeugdtegoed op de Rotterdampas kunnen deze kinderen bijvoorbeeld sportkleding en schoolspullen aanschaffen bij aangesloten winkels. Het idee is dat ze daarmee makkelijker mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Menstruatiearmoede aangepakt: 'Bezuinigen op tampons mag niet'

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar krijgen daarvoor tot 275 euro per jaar, kinderen van 12 tot en met 17 krijgen 500 euro. Dit jaar ontvingen al 17.000 Rotterdamse kinderen zo'n Jeugdtegoed.

Eerste gemeente in Nederland

Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die gratis menstruatieproducten aanbiedt. Dat gebeurt nadat eerder dit jaar een motie van de PvdA hierover werd aangenomen.

Bekijk ook: Bij Ciska (34) was er vroeger soms geen geld voor maandverband

Noodgedwongen stopte Ciska als jong meisje wc-papier in haar ondergoed als ze menstrueerde. Er was geen geld voor maandverband of tampons. Nog steeds zijn er in Nederland jonge meiden die geen geld hebben voor menstruatieproducten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore