Later dan verwacht

Ontspoorde trein Groningen is weg, rond 09.30 uur weer treinverkeer

29 juni 2021 05:53 Aangepast: 29 juni 2021 05:55
Beeld © ANP

De Arriva-trein die zondagavond bij het station van Groningen ontspoorde, is terug op de rails gezet en teruggeduwd naar het perron, meldt ProRail. Het herstel van het spoor duurt wel iets langer dan verwacht.

ProRail hoopte de dienstregeling vanochtend rond 05.00 uur te hervatten, maar dat is inmiddels een paar uur uitgesteld.

Volgens het storingsoverzicht op de NS-website duurt het naar verwachting tot 09.30 uur voordat er weer treinen kunnen rijden. Tot die tijd worden bussen ingezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trein van het spoor bij station Groningen: 'Alsof we hele erge turbulentie hadden'

De trein liep zondagavond laat bij het wegrijden richting Roodeschool door nog onbekende oorzaak met een aantal wielen uit het spoor. Passagiers moesten geëvacueerd worden, er raakte niemand gewond.

'Hele erge turbulentie

Een passagier uit de trein vertelde zondagavond aan RTL Nieuws dat de trein 'plotseling opzij kukelde'. "Het was net alsof we hele erge turbulentie hadden, de trein reed nog een stukje door."

Door de ontsporing was gisteren de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen-Noord/Delfzijl. ProRail zegt 'grondig onderzoek' te doen naar de oorzaak van de ontsporing.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore