Eén niet aanspreekbaar

Levensgevaarlijk: marechaussee redt 3 kinderen uit bloedhete auto bij Schiphol

28 juni 2021 13:08 Aangepast: 28 juni 2021 14:18
De auto met ingeslagen ruit. Beeld © Instagram @marechaussee_schiphol

Zomerse temperaturen en een dichte auto kunnen een levensgevaarlijke combinatie zijn. Dat bleek gisteren weer op de parkeerplaats van de teststraat bij Schiphol. De marechaussee moest een ruit inslaan om drie kinderen te redden die zaten opgesloten in een geparkeerde auto. Eén van de kinderen was op dat moment niet meer aanspreekbaar.

De marechaussee kreeg zondag een melding dat er een kind onwel was geworden in een auto op de parkeerplaats. Toen ze op de parkeerplaats aankwamen, zagen ze dat er zelfs drie kinderen opgesloten zaten in de auto, terwijl het buiten 29 graden was. 

"De kinderen konden niet zelfstandig uit de auto en één van de kinderen reageerde niet op aanspreken", schrijft de marechaussee. Uiteindelijk is er een ruit ingeslagen aan de bijrijderskant om de kinderen te bevrijden. 

Waarschuwing

Op Instagram laat de marachaussee weten dat het inmiddels goed gaat met de kinderen en sluit af met een waarschuwing: "Let a.u.b. op jonge kinderen en/of huisdieren in de auto met warme temperaturen!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Je eigen kind vergeten in snikhete auto kan elke ouder gebeuren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore