Verdachte aangehouden

Mogelijk explosief gevonden bij Poolse supermarkt Beverwijk

28 juni 2021 03:19 Aangepast: 28 juni 2021 03:31
Na de vorige aanslag was de ravage enorm bij de Poolse supermarkt in Beverwijk. Beeld © ANP

Bij een Poolse supermarkt in Beverwijk is vannacht een mogelijk explosief gevonden. De politie heeft een verdachte aangehouden. De supermarkt werd twee keer eerder getroffen door een explosie.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding van een verdachte situatie bij de supermarkt aan de Beverhof in Beverwijk. Een woordvoerder meldde dat er 'spullen werden aangetroffen die mogelijk duiden op een explosief'. 

Onderzoek

Niet veel later hield de politie in de omgeving van de supermarkt een verdachte aan. Er wordt onderzoek gedaan naar het mogelijke explosief en betrokkenheid van de verdachte. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man (19) aangehouden voor aanslag Poolse supermarkt Beverwijk

De supermarkt werd vorig jaar twee keer het doelwit van een explosief. Bij de tweede explosie kwam de gevel naar beneden en raakte de glazen pui beschadigd. Begin dit jaar werd er een 19-jarige verdachte aangehouden in verband met de explosie. Hij werd weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak. 

Vaker incidenten

De afgelopen tijd vonden er vaker incidenten plaats rond Poolse supermarkten. In het Limburgse Panningen werd de afgelopen weken nog twee keer geprobeerd brand te stichten.

Ook waren er ontploffingen in onder meer Heeswijk-Dinther, Tilburg en Aalsmeer en beschietingen in Rotterdam. In verband met deze aanslagen heeft de politie enkele aanhoudingen verricht.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore