Vanochtend geen treinen

Trein van het spoor bij station Groningen: 'Alsof we hele erge turbulentie hadden'

28 juni 2021 00:01 Aangepast: 30 juni 2021 15:03
Reizigers moesten worden geëvacueerd. Beeld © Privébeeld

Bij het station van Groningen is een Arriva-trein, die onderweg was naar Roodeschool, ontspoord. Reizigers moesten worden geëvacueerd. Ilse (26), die in de trein zat, schrok toen de trein van de rails raakte. "Je kon voelen dat we ineens over grind reden."

De trein was nog maar net vertrokken vanaf het hoofdstation van Groningen, toen het leek alsof één helft van de trein van de rails raakte.

"Het is waarschijnlijk bij een wissel misgegaan", vertelde Ilse, die uit de trein geëvacueerd werd. "De achterdeur van de trein stond nog aan het perron."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Arriva wil nachttreinen van Groningen, Maastricht naar Randstad'

Waar twee spoorbanen samenkomen 'kukelde de trein plotseling opzij', vertelt Ilse. "Het was net alsof we hele erge turbulentie hadden, de trein reed nog een stukje door."

Onderzoek schade

Hoe de trein kon ontsporen is nog niet duidelijk. Niemand is gewond geraakt. ProRail onderzoekt de schade aan het spoor. Hierdoor kunnen er tijdelijk geen treinen rijden.

Het treinverkeer tussen Groningen en Delfzijl, Eemshaven en Leeuwarden wordt op zijn vroegst vanochtend om 10.00 uur hervat, meldt de NS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore